1771

I begyndelsen af 1771 optages som nye almisselemmer '... Jens Kiældgaard og Hustrue i Nørbye i Tved Sogn, den første 74 aar Gammel, den 2den 67 aar, derhos blind...' . Der laves en liste over de beboere i Tved, som de herefter må opsøge for at få udleveret deres hele protion almisse, der nu igen kommer til at bestå af mel, malt, gryn og penge. (Se her). Efter alt at dømme får de to aldrende stakler kun gavn af almissen i årets første kvartal, da Jens Kiældgaard dør og begraves i april måned. Om hans blinde enkes skæbne fortæller hverken fattigprotokollen eller kirkebøgerne.
Også et andet ægtepar, '...Peder Tromslager i Tved Sogn gammel 83 aar derhos blind og Hustrue 81 aar...', optages dette år som almisselemmer. Også de får tildelt en hel portion, som må hentes, fortrinsvis hos andre beboere i Tved.
Endelig er der i Tved sogn fra dette år Laurids Rimme, der får sin kost på omgang (Se her)
I Nors sogn lever stadigvæk Maren Smed, som må formodes fortsat at få ½ portion.
Udgiften for året bliver så:
MEL: 3 tønder 4 skp
     
     
    
MALT:  1 tønde 3 fjk
 
GRYN: 6 skp 4 fjk



 
PENGE:
1Rd 2m

Hertil kommer Herredskassepenge: - 1Rd 3m 2sk -
Men samme år er der en restance på 23 sk fra 18 beboere i de to sogne, - en restance som amtsinspektionen ser ud til at ville inddrive med magt (Se her). At restancen virkelig bliver inddrevet kan ses her.


oversigt

1770

1772-1783