1765

For første gang ses i fattigprotokollen, at fattigvæsenet får tilført et beløb, der stammer fra et bødeforlæg, som nogle af sognets beboere har fået. Notatet siger: '1765 den 28 Janv: Leverede Chergiant Schiersing mig 5m til Tveeds Sogns Fattige og 2m til Nors Sogns som ved Execution bleve in Januario inddrevne til Straf for nogle af Sogne Mændene som vare befalede at Kiøre Konge Kiørsel med Gevæhr til Østerild den første Søndag efter Hellig tre KongersDag nogle kunde ei antage Kiørselen for Veiens Vanskelighed og Veirets ustadighed, nogle resolverede dertil og efter sigende bleve dog pantede og exseqverede. Udleverede Hand 3m den 19 feb: a:c: som giør i alt 1 Rd 4m for hvilke Penge min beviis er overleveret den kongl: Amtstue i Thisted'.
Notatet, og beskrivelsen af, hvordan fattigvæsenet bruger de ialt 10 mark ses her. Om 'Konge Kjørsel': se i 'forkortelser og fremmedord i fattigvæsens-protokollen' øverst på siden. Se eventuelt også 'Om indtægten af mulcter' i regnskabsåret 1820.
Iøvrigt må det anses for givet, at almisselemmerne og udgifterne er som i 1764. Ganske vist ses et notat fra 1763, der forudskikker, at Maren Smed fra år 1765 vil få ændret sin halve almisseportion til en hel, men der er intet, der tyder på, at denne ændring træder i kraft. Tværtimod ses det, at hun i december 1766 ansættes til ½ almisseportion.

 MEL: 4 tønder
     
     
    
MALT:  1 tønde 2 skp
   GRYN: 1 tønde
  
  PENGE:  2Rd 4m

Hertil kommer Herredskassepenge: - men intet beløb er nævnt
...
... samt de ikke medregnede udgifter til Maren Pedersdatter i Nors, der får sin 'kost på omgang'.


oversigt

1764

1766