Omkring ålefiskeri i Thy

Gennem et par år har en gruppe arbejdet med at indsamle oplysninger om ålens historie i Thy. Ellere rettere: det er måske ikke så meget ålens historie, som historien om, hvorledes thyboerne på mere eller mindre opfindsomme måder har fisket efter ål. Umiddelbart kan vi konstatere, at ålen har spillet en stor rolle i tidligere tiders husholdninger - enten som et vigtigt kosttilskud eller som en kilde til en biindtægt i en stram økonomi. Men det er ikke alene fiskeriet, der har vores interesse. Også den lokale behandling og tilberedning af ålen er vi interesseret i at vide om.

Vi er interesseret i alt: Billeder, film, beretninger, henvisninger, opskrifter mv. Vi vil gerne kontaktes vi arkivet mailadresse, der er Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Herunder er et filmklip, hvor fiskerne Jens Madsen og Karl Ejner Løsgstrup "høster" 900 kg. ål i deres ruser, der stod Kastet Å ved stemmetlLige nord for broen over åen. Jens Chr. Jensen fra Vestervig står bag kameraet.

12.34.57.8910111213141516.171819

 Fotograf A.B. Hansen

A B Hansens forretning beskåret

Hjælp os gerne med at sætte navne og andre oplysninger på fotografierne fra det store arkiv fra A.B. Hansens fotoatelier.

Klik her.

Efterhånden som billederne identificeres, flyttes de til de sogne, hvor personerne hører til, så tag bare en rundtur.

Læs historien bag billederne - klik her for hel størrelse

 

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler