Skoletandlæge og Amtscentral for UV-midler

Af arkivar Anne Lei

41web43webTandlægebussen blev taget i brug den 18. marts 1977. Bussen målte 3 meter fra jorden og op til taget og havde dermed mål af en lastbil, men krævede kun det lille kørekort at køre den. Arbejdstilsynet krævede en vis plads af hensyn til personalet indeni, hvor der var 2,5 meter fra gulv til loft. I den mobile klinik var plads til én patient.

Tandlægebussen var kun beregnet til tandeftersyn og ikke egentlig behandling. Dermed kunne transportudgiften holdes nede, da mange børn uden huller i tænderne kunne få foretaget et tandeftersyn og resten kunne sendes videre til behandling på skoletandklinikken.

42webVed et tandeftersyn blev børnene undervist i, hvordan man børster tænderne rigtigt, og børnene fik mulighed for at få en flourskylning og –pensling.

I 1977 var tandplejeordningen gratis for de 3 til 4 –årige, og samme år kørte bussen ud til de første skoler i kommunen.

Amtscentral på Borgerskolen

Amtscentralen for Undervisningsmidler i Thisted, der i 1978 rummede 98 pct. af alle lærerbøger til folkeskolen samt et pædagogisk bibliotek til kurser, som lærerne kunne bruge til deres forberedelse af undervisningen. Til selve undervisningen kunne lærerne låne film, dias og transparenter samt bøger udlånt i klassesæt. Amtscentralen var fra begyndelsen placeret på Borgerskolen som nabo til skoletandplejen. På kontoret ses lederen af Amtscentralen Jens Erik Hald (t.v) og Per Hvidbjerg (t.h).46web

e 3 t

il 4 –årige, og samme årI bygningen ved kørte
bussen ud til de første skoler i kommunen.
46. Amtscentralen for Undervisningsmidler i Thisted
, der i 1978 rummede 98 pct.
af alle lærerbøger til folkeskolen samt et pædagogi
sk bibliotek til kurser, som
lærerne kunne bruge til deres forberedelse af under
visningen. Til selve
undervisningen kunne lærerne låner film, dias og tr
ansparenter samt bøger udlånt
i klassesæ

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler