Viljen til Thy

I 2005 producerede den lokale filminstruktør Jørgen Vestergaard i samarbejde med Forlaget Knakken filmen "Viljen til Thy". Filmen blev finansieret dels af Thisted Kommune og dels af indsamlede midler fra virksomheder og private.

Om filmen:

"Thy har altid været under forvandling, men i de seneste 35 år er det gået hurtigere end nogensinde. Åbningen af Hanstholm Havn og egnsudviklingsloven satte gang skub i den industrille udvikling. Fra 1970 begyndte sjællandske industrier at oprette filialer i Thy. Kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, og mange landboere blev industriarbejdere. Landbruget var stadigvæk et vigtigt erhverv, men måtte tilpasse sig gennem specialisering og stordrift. Filmen lader en flok kvinder og mænd komme til orde med erfaringer fra den nærmeste fortid her på kanten af den nye fremtid i storkommunen. Der er mange filmklip fra 1960´erne, natur, vejr og vind,  og der er glimt af den folkelige kultur.

Varighed: 60 min.

Speak: Søren Sætter-Larsen, kamera: Orla Nielsen dff., lyd: Eriksen Olsen, klip: Henrik Jørgensen, musik Benjamin Koppel.

 

 

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler