Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune – Afdelingen i Sydthy

finnKommunesammenlægningen mellem Hanstholm, Thisted og Sydthy har medført en sammenlægning på arkivområder. Sydthy Egnshistoriske Arkiv er blevet lagt sammen med Lokalhistorisk arkiv for Thisted Kommune og har skiftet navn til Lokalhistorisk arkiv for Thisted kommune – Sydthy afdelingen.

Database med information om din lokalegn

Sydthy afdelingen har til formål, at sikre bevaringen af lokalhistorisk dokumentation i det geografiske område som den tidligere Sydthy kommune dækkede.

Samlingen i Hurup er registreret i en database. Dermed er registranten gjort søgbar her på hjemmesiden.

I Sydthy afdelingen vil brugerne kunne finde:

  • Foreningsarkiver
  • Privatarkiver
  • Kommunale arkiver
  • Kirkebøger
  • Folketællinger
  • Fæsteprotokoller
  • Realregistre, Skøde- og panteprotokoller
  • Foto-, medie- og avissamlinger

Billedgruppefoto2Frivillige til digitaliseringsprojekt

Sydthy afdelingen står overfor et omfattende digitaliseringsprojekt. Afdelingens samling af fotos, video- og kassettebånd (mediesamling) skal digitaliseres, således at foto- og mediesamling kan lægges ud på hjemmesiden. Et så omfattende projekt kan kun realiseres med hjælp fra frivillige. Derfor efterlyser Sydthy afdelingen frivillige, som har lyst til at deltage i dette vigtige og spændende projekt.

Hvis du har lyst til at hjælpe arkivet med at gøre sine samlinger tilgængelige, så kontakt Sydthy afdelingen.

Fotosamlingen er en uvurderlig hjælp til oplysninger om området og dets forandringer. Samling omfatter billeder fra hele Sydthy-området. Samlingen er opdelt geografisk.

Vi er altid interesserede i arkivalier, som kan være med til at belyse Sydthys historie, så hvis du har nogle dokumenter - det kan være breve, billeder eller andet fra din egen barndom, dine forældre eller bedsteforældres barndom, så tag det med og kom forbi arkivet.

EgnshistoriskforeningFå dine billeder scannet på arkivet

Du kan også ringe til os og få en snak om det er noget, som er relevant for arkivet at opbevare, og hvis det fx er et billede, som du gerne vil have med hjem igen, kan vi scanne det til vores database.

 Fra Udklipssamlingen: Læs en artikel om lokalhistorikeren Elly Mardal

Læs om om starten på det lokalhistoriske arkivarbejde i Sydthy